Bingo är ett spännande nummerspel. Att man kan variera bingo i all oändlighet gör det till ett av de mest populära spelen, alla kategorier. I grunden fungerar alla bingovarianter på samma sätt. Man spelar med en eller flera brickor med ett antal utmärkta nummer. En spelledare ropar ut ett nummer i taget och varje spelare ska notera om numren finns på brickan/brickorna. Om en spelare lyckas träffa en vinstgivande kombination av nummer ska han eller hon ropa bingo och tar då hem en vinst av något slag.

I dag finns tre huvudsakliga varianter av bingo, nämligen klassisk bingo, variantbingo och mönsterbingo. Den klassiska bingon är den som oftast spelas i bingohallar på stan. De övriga två spelas främst på bingosidor på nätet. På nätet är variantbingo den överlägset mest populära bingovarianten.

För klassisk bingo och mönsterbingo finns bara en vinstchans. I den klassiska varianten gäller det att få lodrätt, vågrät eller diagonal bingo på en bricka med 25 rutor, där den mittersta rutan ofta är en friruta. För att få bingo i mönsterbingo gäller det att matcha olika förutbestämda mönster på brickan. Det kan handla om de fyra numren i hörnen, ramen kring brickan eller någon slags symbol.

I variantbingo har spelarna hela fem vinstchanser. Här är det enbart lodräta rader som ger vinster. Först vinner den spelare som träffar en rad. Därefter fortsätter spelet med vinster för de spelare som träffar två, tre, respektive fyra rader, och så slutligen full bricka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *