Uncategorized

Varför ska man vara listad på en vårdcentral? Vad gör det för nytta för mig?

Ett av huvudmålen hos en vårdcentral är att tillhandahålla kontinuerlig och omfattande vård till patienter. Det finns flera fördelar till att lista sig på en vårdcentral.

Kontinutiet

Om besöker vårdcentralen ganska ofta så skapar man ett band med vårdpersonalen och din läkare. Att ha en läkare som har varit där för dina besvär under en längre period underlättar framtida besök eftersom läkaren känner till din historik genom ditt register och tidigare besök.

Bekvämlighet

Inom primärvården har du tillgång till ett brett utbud av vårdtjänster. Du kan därmed ofta få den hjälp du behöver från samma vårdcentral och du slipper åka till nya ställen där du kanske inte är lika bekväm.

Underhåll av din hälsa

Din läkare är i en väldigt bra sits för att hjälpa dig undvika hälsoproblem. Baserat på undersökningar och din medicinska historia kan läkaren avgöra ifall du är i någon riskzon för allvarliga sjukdomar och efter det vidta åtgärder för att förhindra att de utvecklas.

Upptäcka i tid

Regelbundna besök hos samma vårdpersonal gör det mer troligt att eventuella hälsoproblem upptäcks tidigt, när de är mest behandlingsbara.

Bättre kommunikation

När en patient känner sig bekväm med sin läkare eller annan vårdpersonal blir besök mindre stressiga och mer produktiva. Det blir lättare att prata om känsliga problem med någon du känner i en bekant miljö än en främling på en ovan plats.

Om du väljer dig att lista dig hos oss på Medpro Clinic så blir du en del av Medpro familjen och här kommer du alltid bli bra omhändertagen av vårt kunniga och professionella team. Hos oss har du möjligheten att få hjälp med dina besvär på ett säkert och korrekt sett med hjälp av vår fantastiska vårdpersonal.

En vårdcentral på Medpro Clinic erbjuder dig hälsokontroller, vaccinationer, hjärtmottagning, ljusklinik, BVC och mycket mer. Samtliga vårdcentraler är även utrustade med en rehabmottagning för att du som patient ska kunna få all den hjälp du behöver på en och samma plats. Våra läkare, sjuksköterskor, kuratorer och andra vårdenheter samarbetar med rehabmottagningen för att göra rehabiliteringen, vården och träningen så genomgående som möjligt. På våra rehabmottagningar erbjuder vi dig arbetsterapi och fysioterapi/sjukgymnastik och eftersom vi arbetar enligt Vårdval Rehab Västra Götaland så har du möjligheten att välja vilken rehabenhet du vill få din vård på.

Du hittar våra vårdcentraler i Åmål, Alingsås, Lilla Edet, Vänersborg, Brålanda och Trollhättan och du är varmt välkommen till alla våra kliniker!